Kryeziu: Largimi i kryetarëve pa asnjë arsye është kundër kushtetues

Për njohësin e Kushtetutës, Kadri Kryeziu, largimi i kryetarëve pa asnjë arsye është kundër Kushtetutës të Republikës së Kosovës.

Ai thotë se pa motiv, kjo nuk duhet të bëhet.

“Jo, kjo është e sanksionuar me Kushtetutë nenin 72, që është largimi i kryetarit, nuk është as dorëheqje as nuk është shkarkim. Largimi i kryetarit bëhet përmes peticionit në të cilin duhet të nënshkruhen 20% të votuesve dhe ata të cilët janë të regjistruar. Por këtu është defekti, pa marr parasysh se si duhet shkruar, duhet arsyetuar mirë. Cili është motivi që dëshirojnë me e largu kryetarin, i cili ai në bazë të asaj nuk ka shkelur as ligjin, as Kushtetutën. Është një punë koti, mendoj që kjo nuk duhet të bëhet”, thotë ai për Front Online.