Kuba zbuloi një vaksinë të kancerit! Më shumë se katër mijë njerëz tashmë janë shëruar prej saj

887

E vërteta është që disa mjekë të kancerit si onkologu Dr Farid Fata kanë diagnostikuar gabimisht njerëzit me kancer për të fituar para duke i “trajtuar” ato me kimikate vdekjeprurëse të njohura si “kimioterapia”. Dr. Fata, tani është një kriminel i dënuar.

Kuba ka qenë prej kohësh i njohur për puro të kualitetit të lartë dhe kanceri i mushkërive është një problem i madh për shëndetin publik dhe shkaku i katërt i vdekjes në vend. Një studim i vitit 2007 i pacientëve me kancer të mushkërive, i botuar në Journal of Clinical Oncology, konfirmoi sigurinë e CimaVax dhe tregoi një rritje në prodhimin e antitrupave që ulin tumorin në më shumë se gjysmën e rasteve.

U tregua veçanërisht efektiv për mbijetesë nëse pjesëmarrësi i studimit ishte më i ri se 60 vjeç. Deri tani, 5,000 pacientë në mbarë botën janë trajtuar me CimaVax, duke përfshirë 1,000 pacientë në Kubë. Lee tha se studimi i fundit kuban i 405 pacientëve, i cili ende nuk është publikuar, konfirmon gjetjet e mëparshme për sigurinë dhe efikasitetin e vaksinës.

Për më tepër, qëllimi është i lirë, secila i kushton qeverisë kubane vetëm $ 1, njoftoi Wired. Studimet kanë zbuluar se nuk ka efekte të rëndësishme anësore.

“Ka arsye të mirë për të besuar se kjo vaksinë mund të jetë efektive si në trajtimin dhe parandalimin e disa llojeve të kancerit, duke përfshirë jo vetëm kancerin e mushkërive, por të gjirit, kolorektal, kokës dhe qafës, prostatës dhe ovarian, kështu që ndikimi pozitiv potencial i kësaj qasjeje mund të jetë i madh”.

Si punon

CimaVax i nxit njerëzit të ndërtojnë antitrupa kundër një faktori të caktuar rritjeje që prodhojnë qelizat e kancerit. Për njerëzit që tashmë kanë kancer të mushkërive, kjo përgjigje rezulton në faktin që trupi të heqë qafe qelizat e kancerit.

Johnson parashikon që një ditë mund të jetë një vaksinë standarde parandaluese që një person merr në fëmijëri, ashtu sikurse vaksinohet kundër poliomelitit, fruthit, shytave dhe rubeolës.