Lajçak për raundin e ri të dialogut Kosovë-Serbi: Të vijnë me mendje të hapur drejt zgjidhjes në bazë të ideve të paraqitura më herët

I dërguari i posaçëm i BE-së për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, Miroslav Lajçak, njoftoi një raund të ri dialogu midis Kosovës dhe Serbisë, duke shtuar se ai pret që të dyja palët të vijnë në takimin këtë javë me një “mendje të hapur”.

“Në fund të kësaj jave do të pres kryenegociatorët e Kosovës dhe Serbisë për një raund tjetër bisedimesh për të gjetur një zgjidhje të përkohshme për njerëzit e prekur nga vendimi i Bankës Qendrore të Kosovës. Pres që të dyja palët të vijnë në takim me një mendje e hapur, qasje fleksibël, e orientuar drejt zgjidhjes dhe e bazuar në idetë e paraqitura gjatë takimeve të mëparshme”, tha Lajçak në Facebook.

Siç theksoi ai, pasi ka vizituar katër vende të ndryshme gjatë javës së kaluar, ai po shkon në Bosnje-Hercegovinë, dhe ideja kryesore e ngjarjeve të javës së kaluar ishte se si të kthehej në realitet momenti i zgjerimit të BE-së. Ai shtoi se javën e ka nisur në Sofje të Bullgarisë, ku ka mbajtur fjalim në samitin “Takimi i BE-së në Forumin Ballkanik”.

“Nga Bullgaria u nisa për në Poloni për të diskutuar mbi zhvillimin rajonal në Ballkanin Perëndimor me studentët e Kolegjit Evropian në Natolin. Ndërsa isha në Varshavë, u takova edhe me nënsekretarin e shtetit polak Marek Pravda për një diskutim të detajuar rreth rajonit dhe më gjerë. Një ndalesë e shkurtër në Bruksel, vazhdova në Delphi në Greqi për forumin vjetor ekonomik për të folur për Dialogun, Ballkanin Perëndimor dhe mënyrat për të përmirësuar integrimin në BE, Delphi ishte gjithashtu një mundësi e mirë për të takuar miq, kolegë dhe shkencëtarë politikë”, tha Lajçak theksoi.

Ai theksoi se javën e kaluar ka pasur rastin të diskutojë edhe për zhvillimet e fundit në Mal të Zi me nënkryetarin e Qeverisë së Malit të Zi Beçiq, ministrin e Punëve të Jashtme Ivanoviq dhe ministrin për Çështje Evropiane Gorçeviq.“U bëra thirrje të treve që të qëndrojnë në kursin e reformave të BE-së dhe të shmangin fërkimet e brendshme me çmimin e progresit në rrugën e vendit drejt BE-së./eo

Lini një Përgjigje