Tre të vdekur nga shiu i rrëmbyeshëm dhe përmbytjet e mëdha që e prekën Slloveninë

Të paktën tre persona kanë vdekur si pasojë e shiut të dendur dhe përmbytjeve në Slloveni pasi moti ekstrem i vazhdueshëm ka bërë që BE-ja të lëshojë paralajmërime për disa vende gjatë fundjavës.

Shirat e rrëmbyeshëm dhe përmbytjet e mëdha përfshinë rajonet e Sllovenisë të premten, dëmtuar rrugë dhe ura, si dhe duke marrë një uji një pjesë të ndërtesave.

Kryeministri Robert Golob e përshkroi shkatërrimin si “katastrofik”.

Policia sllovene i tha agjencisë së lajmeve STA se një grua sllovene vdiq në qytetin qendror të Kamnikut. Dy shtetas holandezë kanë humbur jetën në një zonë malore pranë qytetit të Kranj, shkruan Euronews.

Autoritetet në qytetin qendror të Celjes urdhëruan evakuimin e rreth 4,000 njerëzve, afërsisht një e dhjeta e popullsisë së qytetit, pasi lumi Savinja doli nga brigjet e tij. Në rrjedhën e sipërme në qytetin e Ljubnos, i njëjti lum rrëmbeu shtëpi dhe shkaktoi rrëshqitje dheu.

Vende të tjera në të gjithë Evropën po vuajnë gjithashtu nga moti ekstrem, duke bërë që Komisioneri i BE-së për Menaxhimin e Krizave të lëshojë paralajmërime.